Tornar

Això que sona és nostre

21-12-2015 LA BLOGOSFERA L'artista contemporani Carles Congost acaba de penjar a la xarxa un videoclip que forma part d'una de les seves últimes creacions artístiques, la peça de videoart Abans de la casa @ Un biopic inestable a través del Sonido Sabadell.  

 

Congost, un dels artistes contemporanis més interessants del panorama actual, viu i treballa entre Olot i Barcelona i utilitza mitjans diversos (des de la música i el vídeo al dibuix o la instal·lació), per tal de donar forma a un discurs ple d'ironia que tracta habitualment sobre l'art i la cultura de masses.

A Abans de la casa @ Un biopic inestable a través del Sonido Sabadell, ens mostra una part del projecte videogràfic amb el qual va guanyar una de les beques per a creadors d'arts plàstiques de la Fundación Botín. En aquest projecte parla sobre el "So Sabadell", fenomen català dels anys 80 lligat a l'italodisco, com explica el mateix artista en aquest vídeo.

El poeta Eduard Escoffet, el periodista Ángel Casas; l'humorista, Reugenio el músic Josep Xortó (protagonista del fragment de vídeo que heu pogut veure) i les coreògrafes Les Filles Föllen, que signen els balls extravagants del vídeo, protagonitzen l'obra completa, que busca reinventar els convencions del documental musical i utilitza els sons comercials com a material per a qüestionar la manera com es construeix un discurs musical.

Al fragment que podeu veure en aquest vídeo veureu Josep Xortó interpretant Això que sona és nostre, adaptació lliure del tema Come on, de Jules Tropicana, a partir de la lletra en anglès de Richie Rauet.  

Tot plegat és una ficció artística signada per un creador que ha exposat les seves obres en els principals museus i centres d'art nacionals i internacionals (des del Reina Sofia a la Fundació Miró, passant pel Palais de Tokyo de París o el MOMA de Nova York).

No perdeu de vista aquest artista, perquè el trobareu aquest any 2016 a les programacions de centres d'art com ara l'Arts Santa Mònica on, com acostuma a fer, tornarà a utilitzar l'artifici de l'art per parlar-nos de les veritats de la vida.

 

 

Data de publicació: Dilluns, 21 Desembre 2015
  • Comparteix