Tornar

Adolf Loos, ‘Espais privats’

Adolf Loos i l’arquitectura de la intimitat

El Museu del Disseny inaugura una mostra dedicada a l’important arquitecte vienès de principis del segle XX, codificador de l’espai privat a les cases particulars

Adolf Loos va ser una de les moltíssimes figures principals que van revolucionar la vida intel·lectual a Europa a principis del segle XX des de la ciutat imperial de Viena, una persona que en el seu àmbit –l’arquitectura i el disseny d’interiors– va definir un concepte de la modernitat comparable al que d’altres figures, com Arnold Schönberg, Ludwig Wittgenstein o Sigmund Freud, van tenir per a la música moderna, la filosofia o la psicologia. Adolf Loos va ser un pioner en la manera de concebre l’arquitectura com una closca ben dissenyada, amb la majestat d’un cert estil clàssic, al servei d’un aspecte molt més important, que era l’interior de l’edifici. Loos va pensar que el mode de vida de la societat vienesa de l’època, una societat burgesa, conservadora i gelosa dels seus secrets, necessitava un marc íntim confortable i ben delineat. Els seus esforços, doncs, van anar encaminats a construir l’espai interior perfecte, i d’això tracta l’exposició Espais privats que ara inaugura el Museu del Disseny.

Espais privats és una col·lecció de centenars d’objectes i fotografies que expliquen com era l’interior de les cases vieneses a principis del segle XX, abans de la Gran Guerra. Hi podrem veure mobiliari, ornamentació, objectes casolans, tot tipus de peces pensades per fer la vida més confortable i que van ser decisives en la modulació del modus vivendi de la classe acomodada, i que en gran mesura han deixat una empremta en el disseny d’interiors de les dècades següents.

Trobaràs més informació al web del Museu del Disseny.

Data de publicació: Dimecres, 13 Desembre 2017
  • Comparteix