Tornar

Cartell de Feynman Total

El Nobel que canvià la història de la física

Es presenta a l’Ateneu Barcelonès el programa d’activitats per commemorar el centenari de Richard Feynman.

El 2018, el físic i premi Nobel Richard Feynman hagués complert 100 anys. Per retre-li homenatge i fer memòria de la seva vida i obra, representants de diversos centres de recerca i entitats s’han trobat per coordinar i organitzar activitats amb l’objectiu de convertir el 2018 en un veritable Any Feynman. El dimarts 28 de novembre, l’Ateneu Barcelonès acollirà la presentació d’aquest programa d’activitats que porta per nom Feynman Total.

Richard Feynman fou una de les personalitats més brillants, carismàtiques i fascinants de la història de la ciència. Premi guanyà Nobel de Física el 1965 per les seves contribucions en el camp de l’electrodinàmica quàntica, fou un visionari de la nanotecnologia, va participar en moments claus de la ciència com el Projecte Manhattan i, en paral·lel, va ser un gran professor i divulgador científic.

L’acte a l’Ateneu Barcelonès estarà conduït per Jordi Díaz, químic, divulgador de la Universitat de Barcelona i membre d’Espai Nano, el Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia de l'Associació Catalana de Comunicació Científica. L’acte comptarà a més amb una presentació de Feynman a càrrec de Toni Pou, d’Eduscopi i del diari Ara, i la taula rodona “La figura del científic”, moderada per la física Anna May, en la que hi participaran Ignasi Gispert, de l’empresa Applied Nanoparticles, Claudi Mans, catedràtic emèrit de la UB i divulgador, Joan Mendoza, filòsof i microscopista als Centres Científics i Tecnològics de la UB, Àngela Garcia, d’Eduxarxa i la UB, i Víctor Puntes, del Vall d’Hebron Institut de Recerca i de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia.

Més informació a l’Ateneu Barcelonès i a l’Espai Nano.

Data de publicació: Dimarts, 21 novembre 2017
  • Comparteix