Tornar

Els germans Roca, en una de les imatges de l'exposició

30 anys del Celler de Can Roca explicats al Palau Robert

El restaurant gironí ha estat distingit en diverses ocasions com el millor del món

L'any 1986 els germans Joan i Josep Roca impulsaven un restaurant a Girona amb el nom d'El Celler de Can Roca. El 2000 s'incorporava al projecte el tercer dels germans, en Jordi. Entre tots tres han teixit un univers propi de sabors i d'olors que els ha portat als màxims reconeixements mundials en l'àmbit gastronòmic: des de les tres estrelles Michelin fins a ser considerat el millor restaurant del món, els anys 2013 i 2015, per part de la prestigiosa revista Restaurant Magazine. Coincidint amb el 30è aniversari de l'establiment, el Palau Robert inaugura una exposició el 22 de novembre que explica el procés creatiu i la sòlida trajectòria del restaurant. El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna és el títol de la mostra, dividida en sis apartats: Memòria d'un bar, Formació, De la Terra a la Lluna, Calidoscopi, Experiència total i Memento Mori.

La Generalitat de Catalunya és l'organitzadora de l'exposició, amb el suport d’El Celler, el patrocini de BBVA i el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el patrocini tecnològic de Samsung i la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Ramon Llull. Estarà oberta al públic fins al 23 d'abril de l'any vinent, i a més a més de commemorar els 30 anys dels germans Roca als fogons d'El Celler, també coincideix amb l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia.

Data de publicació: Dimecres, 16 novembre 2016
  • Comparteix