30 anys del Celler de Can Roca explicats al Palau Robert
El restaurant gironí ha estat distingit en diverses ocasions com el millor del món
L'any 1986 els germans Joan i Josep Roca impulsaven un restaurant a Girona amb el nom d'El Celler de Can Roca. El 2000 s'incorporava al projecte el tercer dels germans, en Jordi. Entre tots tres han teixit un univers propi de sabors i d'olors que els ha portat als màxims reconeixements mundials en l'àmbit gastronòmic: des de les tres estrelles Michelin fins a ser considerat el millor restaurant del món, els anys 2013 i 2015, per part de la prestigiosa revista Restaurant Magazine. Coincidint amb el 30è aniversari de l'establiment, el Palau Robert inaugura una exposició el 22 de novembre que explica el procés creatiu i la sòlida trajectòria del restaurant. El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna és el títol de la mostra, dividida en sis apartats: Memòria d'un bar, Formació, De la Terra a la Lluna, Calidoscopi, Experiència total i Memento Mori.
La Generalitat de Catalunya és l'organitzadora de l'exposició, amb el suport d’El Celler, el patrocini de BBVA i el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el patrocini tecnològic de Samsung i la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut Ramon Llull. Estarà oberta al públic fins al 23 d'abril de l'any vinent, i a més a més de commemorar els 30 anys dels germans Roca als fogons d'El Celler, també coincideix amb l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia.