Tornar

"1714. Morir per seguir vius", un itinerari per descobrir els fets del Tricentenari

Un historiador apassionat i una arxivera experta són els personatges que ofereixen un viatge teatral i poètic per la vida i els fets de la guerra de Successió

Els dissabtes a les sis de la tarda, amb la flama del Fossar de les Moreres com a punt de trobada, comença una ruta teatral i històrica per la Barcelona dels moments previs a l’11 de setembre de 1714. Es tracta de l’itinerari 1714. Morir per seguir vius, a través del qual dos personatges fan de guies pels carrers i les places del Born per on es desenvoluparen els fets del segle XVIII.

Ell es diu Jordi i és un estudiant d’història amb dèries d’escriptor. Fa de becari al museu on els visitants s’han congregat, i li toca explicar el setge de 1714 amb pèls i senyals. En Jordi, però, amant dels herois anònims i les lluites de poders quotidianes, es deixa endur per la passió i explica els registres més amagats de la història, fonent-se en l’imaginari de l’època.

Gràcies a les intervencions de la Victòria, una arxivera apassionada de la renaixença, la ruta inclou les explicacions tècniques dels fets que dugueren a la matinada fatídica de l’11 de setembre. És ella qui completa l'itinerari amb la documentació necessària, a través dels carrerons del Born, explicant la defensa del poble barceloní durant el setge.

Organitzat per Icono Serveis Culturals, el recorregut té una durada de 2 hores i acaba a la plaça Sant Pere de les Puel·les. 

Data de publicació: Dijous, 13 Febrer 2014
  • Comparteix