Tornar

1714 "La batalla final" a peu de carrer

Fins el 30 de setembre, tretze vinyetes de grans dimensions tracen un recorregut pels escenaris de la batalla final que va succeir a Barcelona l’11 de setembre de 1714 

En format de mostra d'arquitectura efímera, aquesta és l’activitat més divulgativa del programa del TricentenariBCN. De manera eficaç i a peu de carrer, es recreen els fets del darrer combat de la Guerra de Successió lliurat a la ciutat comtal i en els seus principals escenaris.

Oriol Garcia Quera, cèlebre per la seva  llarga i brillant trajectòria com a cronista i il·lustrador dels esdeveniments de l’11 de setembre, retratarà a través de vinyetes immenses els episodis del 1714 amb textos històrics i biografies de personatges clau de la història.

Així, aquest itinerari urbà, resumeix deu hores de setge en tretze instal·lacions col·locades a les ubicacions reals on van desenvolupar-se els darrers moments, d’un esdeveniment històric que va marcar el passat, que viu el present i que romandrà al futur. També recorda que els carrers de Barcelona que es trepitgen diàriament van ser l’escenari d’aquesta gran batalla i que es va lliurar fa tres-cents anys. 

El recorregut que es preveu fer en unes 2 hores i mitja convida a llegir el text, veure la vinyeta i interioritzar l’entorn, l’escenari real dels fets.

Amb idea i textos de Carles Santamaria i assessorament històric d’Agustí Alcoberro, La batalla final és una producció de FICOMIC.

La informació del recorregut és en tres idiomes, català, castellà i anglès per tal que  arribi a tothom i podrà veure's per les places de Barcelona fins  al 30 de setembre de 2014.

 

Data de publicació: Dimecres, 30 Abril 2014
  • Comparteix