Tornar

Fotograma de 'Voyage en Icarie', de l'artista Domènec, vídeo que es podrà veure al Museu d'Història de Catalunya

16a edició del LOOP, el festival de videoart de Barcelona

Hi participen 42 galeries d'arreu del món i enguany l'esdeveniment potencia les interseccions amb la dansa, la performance i la música.

La inauguració el 12 de novembre de l'exposició Produir, produir, produï(t) al Reial Cercle Artístic de Barcelona marcarà l'inici oficial de la 16a edició del festival LOOP, una cita dedicada als films i vídeos d'artistes, amb 42 galeries participants i amb propostes fins al 22 de novembre. La mostra que acollirà el Reial Cercle Artístic és un bon exemple del tarannà del LOOP d'aquest 2018: centrar-se en la producció com a procés obert, que permet debatre sobre la situació actual de la creació i la recepció dels vídeos i films d'artistes, i també analitzar l'impacte de la tecnologia en la percepció i formació de l'individu. Per aconseguir-ho, el festival obre la seva mirada a les interseccions del vídeo amb altres llenguatges artístics i es mescla amb la dansa, la performance i la música.

La programació del LOOP és extensa. En citem algunes propostes. A La Seca-Espai Brossa, Núria Gómez Gabriel ha comissariat Screening Performances, un projecte on cinema i performance s'entrellacen per tractar dos moments significatius de la contracultura, el Nova York punk dels anys vuitanta amb l'obra de David G. Torres i Marc Caellas i l'escena trap amb Isaki Lacuesta. El Mercat de les Flors i l’Arts Santa Mònica presenten una retrospectiva del treball de Núria Font, comissariada per Imma Prieto, la feina de la qual va ser clau en la intersecció del vídeo i la dansa. Coincidint amb les celebracions del centenari de Merce Cunningham, es presenta una selecció dels seus vídeos al Pavelló de Mies van der Rohe, en una mostra que recorre més de quaranta anys del coreògraf americà per part dels comissaris Xavier Acarín i Trevor Carlson. La parella d'artistes Sander Breure i Witte van Hulzen ofereixen una performance al MACBA que explora la relació entre el cos i les múltiples pantalles que ens envolten; el programa està comissariat per Marta Ramos Yzquierdo. I a la Fundació Miró, Fito Conesa presenta una peça que indaga en la Ruta del Bacalao. D'altra banda, el joc amb la història està present en la peça que l'artista Domènec exposa al Museu d’Història de Catalunya; s'hi exhibirà el seu vídeo Voyage en Icarie, que recull una acció feta a Figueres en homenatge al socialisme utòpic dels icarians.

Del 20 al 22 de novembre l'hotel Almanac serà l'escenari del LOOP Fair, en què es podran veure creacions aportades per més de quaranta galeries. I per les mateixes dates, el LOOP Talks presentarà agents i persones rellevants dins el món de l'art, amb els quals es posaran idees damunt la taula i es debatrà sobre la situació actual del vídeo.

Trobareu tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 06 novembre 2018
  • Comparteix