Languages_In_Danger_ous_Language és part d’un treball que analitza les polítiques d’integració a través de la instrucció del llenguatge i la relació entre la identitat i la consciència col•lectiva en tres contextos crítics. A Homesession, Giuliana Racco presenta una mostra d’obres centrades en Barcelona materialitzades en fotografies, dibuixos, vídeos i impressions realitzades de forma col•lectiva a través de workshops, que transformen l’espai en un lloc per compartir reflexions sobre la relació entre llenguatge, poder i identitat.

Les peces exposades passen de les referències literàries a les entrevistes i dels models als treballs gràfics basats en el text per contribuir a una discussió sobre com ens apropem i ens comuniquem els uns amb els altres i què esperem en termes d’encaixar en sistemes més grans. Giuliana Racco (Canadà, 1976) es gradua en Arts Visuals per la Universitat de IUAV de Venècia i posteriorment és professora assistent als cursos d’arts visuals de Lewis Baltz. Ha participat en programes d’investigació i residència en països com Espanya, Portugal, Cisjordània i Israel i el seu treball s’ha pogut veure en museus com la Fundació Suñol de Barcelona; el Museu López de Filipines; el Museu d’Art Modern i Contemporani de Rijeka (Croàcia); el Fotomuseum de Winterthur (Suïssa) i el Museu d’Art Modern i Contemporani d’Estrasburg (França).

Centrat en la investigació de camp i les persones, el procés de treball de Racco es formalitza a través d’una varietat de mitjans com el dibuix, el vídeo, la instal·lació, la fotografia, el material imprès i les intervencions públiques relacionades amb la narració, el desig i el moviment. El seu treball sovint tracta conflictes al voltant dels treballadors, els emigrants i els refugiats i explora representacions de mitjans, arxius, processos de llenguatge i espais d’excepció.

Data de publicació: Dilluns, 08 Gener 2018
  • Comparteix