ATENCIÓ: Degut a l'èxit de públic i a la bona acollida que ha tingut l'exposició "170 Racconti in Bottiglia", la Fundació Nando and Elsa Peretti Foundation, ha acordat prorrogar-la fins el 30 de DESEMBRE.

EXPOSICIÓ 170 RACCONTI IN BOTTIGLIA

· Basada en el llibre Danubio, considerada l’obra mestra, de l’escriptor italià Claudio Magris

L’exposició ideada pel professor, escultor i mestre d’orfebreria Paolo Marcolongo juntament amb quasi un centenar d’alumnes de l’escola d’educació secundària Modigliani de Pàdua, estarà exposada fins el 30 de desembre. Gràcies a la col·laboració de la Delegació a Catalunya de la Nando and Elsa Peretti Foundation (NaEPF) es podrà visitar de forma gratuïta a Lo Spazio del Carrer Balmes, 171, de Barcelona.

L’exposició neix del llibre Danubio de l’escriptor italià Claudio Magris. En ell hi relata 170 experiències viscudes al llarg dels gairebé tres mil kilòmetres des del naixement d’aquest riu fins a la seva desembocadura al Mar Negre. 170 racconti in bottiglia reinterpreta amb creativitat les instantànies de vida recollides al quadern de viatge de Magris, convertint-les en mons lil·liputencs aptes per tenir cabuda en l’interior d’una ampolla de vi.

L’obra és una evocadora traducció de paraules a imatges tridimensionals compostes per 170 ampolles penjades a l’alçada dels ulls al llarg de més de 60 metres en els que podem veure molt ben retratada la història de les nostres cultures. Tant el viatge relatat per Magris a Danubio com l’obra de Marcolongo, 170 racconti in bottiglia, transmeten un missatge d’alt valor ètic i educatiu molt oportú en aquest moment de grans migracions mediterrànies i controvèrsia política.

"Els estudiants han descobert que Danubio no només explica històries del passat, sinó que tracta de connectar-nos a diferents cultures superant qualsevol tipus de frontera, ja sigui política, social o religiosa”, explica Marcolongo. I afegeix que “el nostre projecte és un treball interdisciplinari que inclou àmbits com la literatura, la filosofia, la història, la història de l’art i l’arquitectura”.

Sobre la Nando and Elsa Peretti Foundation i la delegació a Catalunya

La Fundació neix l’any 2000 amb l’objectiu de fer realitat projectes solidaris d’educació, conservació del medi ambient, recerca mèdica, construcció, culturals i artístics a tot el món. En aquests anys ha col·laborat en més de 900 projectes a 81 països al voltant del món per un valor de 50 milions d’euros.

D’acord amb la missió filantròpica de la Fundació, la NaEPF Delegació a Catalunya recolza, des de 2014, activitats de lluita contra la pobresa, assistència a nens i ancians, promoció de la integració social, cultura, educació i salut. Les seves ajudes s’atorguen principalment a organitzacions sense ànim de lucre que treballen a Catalunya.

Data de publicació: Dilluns, 27 Novembre 2017
  • Comparteix