Tornar

BCNegra 2017: A Gijón, ara fa trenta anys

Dimecres, 08 Febrer 2017

HOMENATGE A LA SEMANA NEGRA DE GIJÓN
Divendres 3 de febrer de 2017, a les 16 h

Sala BARTS. Av. del Paraŀlel, 62

Homenatge
Taula rodona
El 1988, possiblement sota la pluja omnipresent de Gijón, va néixer un festival modest que aplegava uns quants centenars d’amants de la novel·la negra i uns pocs periodistes que desitjaven seguir les activitats literàries, musicals i culturals que formaven part d’aquella nova cita. Trenta anys després, les xifres de visitants s’han multiplicat de manera espectacular, igual que les xifres de convidats i de periodistes acreditats per cobrir els activitats. La Semana Negra de Gijón, a més, ha instituït diversos premis literaris, entre els quals destaca especialment el Premi Dashiell Hammett a la millor novel·la negra escrita en castellà. Trenta anys després, i encara sota la pluja (que cau sobre la ciutat una mitjana de 120 dies l’any), Gijón segueix convertint-se, durant deu dies del mes de juliol, en un reducte de la negrocriminalitat pel qual passen centenars d’autors i un públic àvid d’emocions literàries. Li retem homenatge en el seu aniversari.

Participants: 
David C. Hall, escriptor; Andreu Martín, escriptor; José Luis Muñoz, escriptor; Paco Ignacio Taibo II, periodista, escriptor, activista sindical i creador de la Semana Negra de Gijón

Moderadors: 
Mariano Sánchez Soler, escriptor i periodista

  • Comparteix
  • Deixa el teu comentari
  • Tots els comentaris

Envia'ns un comentari i comparteix amb nosaltres la teva experiència relacionada amb aquest acte. També pots fer-nos les teves consultes personalitzades o deixar-nos els teus suggeriments.

* El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per validar que vostè és un visitant humà i preveure spam.