Barcelona Cultura

Els humans som exploradors per naturalesa, tant, que el planeta se’ns fa petit. Hem trepitjat la superfície de la Lluna i ara ens plantegem viatjar a Mart, però amb l’ajuda de telescopis, satèl·lits i altres aparells hem aconseguit arribar molt més enllà, gairebé als límits de l’Univers. Malgrat tot, encara ens queda molt per descobrir: els físics estimen que tot el que coneixem i que hem captat amb els nostres aparells només representa un 5 % del que hi ha a l’Univers. La resta és matèria i energia fosques i descobrir-les marcarà bona part del futur de l’astrofísica.

 

EL SOL I ELS ESTELS AL TELESCOPI
Taller, per a totes les edats
A càrrec d’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER)

Mentre duri la Festa, plantarem els nostres telescopis a la Ciutadella. Acosta’t i, de dia, observa el Sol de ben a prop a través de diferents filtres i, de nit, els planetes que tenim visibles al cel durant aquests dies.

Dissabte: 11-24 h
Diumenge: 11-15 h

EL TELESCOPI DE GALILEU GALILEI
Taller, 8-15 anys
A càrrec d’Alejandro Rubio i Alexia Rexac, AstroBarcelona

Un dels pares de l’astronomia i la física modernes, Galileu Galilei, va fer descobriments increïbles amb un telescopi molt senzill. Descobreix què és un telescopi, com funciona i construeix-ne un com el que va utilitzar el científic per observar el cel nocturn.

Dissabte: 19 h
Cal inscripció prèvia, 12 infants+acompanyant

TELESCOPIS PER MIRAR EL CEL
Taller, 8-14 anys
A càrrec d’Alejandro Rubio i Alexia Rexac, AstroBarcelona

Els telescopis astronòmics són una part fonamental de la recerca de l'Univers i l'astronomia amateur. Construeix un petit telescopi com el que utilitzà Galileu i coneix què és i com funcionen el telescopi refractor i el reflector. Descobriràs molts estels que no veus a ull nu!

Dissabte: 20 h
Cal inscripció prèvia, 12 infants+acompanyant