Barcelona Cultura

La revolució digital no s’entén sense l’alfabetització més enllà dels coneixements d’usuari. Saber fer anar un smartphone no ens fa experts tecnològics i en un món complex on la seguretat, les compres o la privacitat depenen de les màquines, tenir coneixements bàsics d’informàtica i tecnologia és fonamental. Avui, això és més fàcil que mai gràcies a les eines i possibilitats sorgides en els darrers anys dins del marc de la cultura maker.

ROBOTS A LA CIUTAT. PARTICIPA
Taller
A càrrec d’Ana Puig-Pey i Alberto Sanfeliu, European Coordination Hub for Open Robotics Development (ECHORD++-UPC)  i Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC)
Opina sobre 7 reptes urbans que tenen resposta amb tecnologia robòtica i planteja les teves necessitats i desitjos per millorar la ciutat.
Ds. 11.10, 12.35 i 14 h

ROBOT SUBAQUÀTIC O SUBMARÍ AMB SENSORS?
Demostració
A càrrec de Jordi Martí Janda, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona, UPC
Coneix un vehicle submarí amb control remot realitzat per estudiants de segon d’enginyeria de telecomunicació amb l'objectiu de controlar el seu moviment i de recollir dades subaquàtiques mitjançant diversos sensors i l'extracció en temps real a l'exterior.
Ds. 11.45 i 13.10 h

MAKER SPACE
Ateneus de fabricació, FabLabs o Maker Spaces són llocs on pots accedir a la cultura del “fes-ho tu mateix”. A través d’eines i programari lliure com Arduino o Scratch pots posar en peu els teus projectes. Fes aquí un petit tast de les possibilitats d’aquestes eines.

L’IMPRESSIÓ 3D, ABANS DE COMENÇAR
Taller
A càrrec de l’Ateneu de Fabricació de la Fabrica del Sol
Ds. 15.30 i 17.55 h

TRANSFORMA PLÀSTICS RESIDUALS EN PRODUCTES FUNCIONALS
Demostració
À càrrec de Marc Benito i Aniol López, Taller Esfèrica
Recicla plàstics de tap d’ampolla i converteix-los en un nou objecte amb una màquina d’injecció manual de plàstic i descobreix el valor social, econòmic i ambiental de reutilitzar els materials, en contraposició als mètodes de producció i consum als que estem habituats.
Ds. 16.25 h

TALLER DE DRAWDIOS
Taller
A càrrec de Lina Bautista, Matics Barcelona
Un drawdio és un llapis que porta incorporat un sintetitzador de so electrònic amb el qual pots emetre sons i pintar al mateix temps. Vine a construir el teu propi drawdio i amb ell, dibuixa i fes música.
Ds. 18.50 h

ROBOTS BIOMIMÈTICS PER ENTENDRE LA NOSTRA CONDUCTA
Taller
A càrrec del Synthetic Perceptive, Emotive and Cognitive Systems group (SPECS-UPF)
Sabies que gràcies a la robòtica podem estudiar aspectes del funcionament del cervell, com ara l’aprenentatge? Introdueix-te en aquest món amb uns quants exemples i amb el robot Nao, amb què s’estudien aspectes del nostre comportament.
Dg. 11, 12.35 i 14.25 h

CREAR MONS VIRTUALS I
Taller
A càrrec d’Albert Martínez, Fundació Obicex
Com es generen les imatges per a les ulleres de realitat virtual? Aquest taller és una introducció a la creació d’imatges 3D.
Diumenge 11.45h
 
CREAR MONS VIRTUALS II
Taller
A càrrec d’Albert Martínez, Fundació Obicex
I ara és el moment de viatjar per les imatges creades a la primera part del taller
Diumenge 13.25h.