Barcelona Cultura

Avui, costa imaginar una vida sense Internet ni telèfons mòbils, però l’escenari actual encara pot canviar molt en els propers anys. Materials com el grafè, disciplines com la nanotecnologia i la ràpida evolució dels sensors ens porten a un món on els objectes quotidians es fusionaran amb la tecnologia i qui sap si els mòbils d’avui seràn història en el demà. Entrem en una era plena de reptes i la millor manera d’adaptar-nos als accelerats canvis és estar preparats; tenir coneixements i habilitats tecnològiques per no quedar-nos enrere.

CONSTRUEIX UN SOLARIZATOR
Taller, +13 anys
A càrrec de Lina Bautista i Patricia Usero, Familiar D.Y.I
Un solaritzator és un instrument musical molt senzill que funciona com una placa solar i que emet sons en funció de la llum que rep. Construeix un d’aquests instruments i sorprèn-te amb els seus sons.
Dissabte: 11 h. Durada 2 hores
Cal inscripció prèvia, 20 places

ROBOTS A LA CIUTAT, QUÈ EN PENSES?
Taller, per a totes les edats
A càrrec d’ Anaïs Garrell i Víctor Vílchez, Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI-UPC)
Coneix la tecnologia implicada en reptes de la robòtica urbana com la navegació, la comunicació, i la relació dels robots amb els humans, i participa en un taller amb preguntes i respostes on la teva opinió és molt important.
Dissabte: 13.45 i 14.15 h

DESCOBREIX EL NANOMÓN
Tallers i xerrades, +10 anys
A càrrec de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (INC2), la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona
Viatja al món d’allò més petit; el món dels àtoms i les molècules. A través de cinc portes, descobreix els conceptes principals de la nanociència, com s’observen els nanoobjectes, les propietats dels nanomaterials, les aplicacions de la nanotecnologia i les seves possibilitats futures
Dissabte: 15-22 h

CREA I PROGRAMA UN ROBOT
Taller, +5 anys
A càrrec de Rosángel Moreno, Peques & Robots
Dissenya un robot i treu el màxim partit a la teva creativitat i a habilitats com la concentració, la disciplina o la psicomotricitat, i aprèn a programar amb el llenguatge Scratch
Diumenge: 11 h. Durada 1 hora
Cal inscripció prèvia, 12 places

TENS UNA CÀMERA? TENS INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
Demostració, +9 anys
A càrrec de Josep Lladós, Centre de Visió per Computador (CVC)
La visió per computador i la intel·ligència artificial tenen nombroses aplicacions a diferents àmbits com l'esport, la cultura o la mobilitat dins d'una ciutat. Coneix com donem capacitat de visió a les màquines per a què facilitin les nostres vides.
Diumenge: 12.10 h

EL RACÓ DEL GRAFÈ
Demostració, +10 anys
A càrrec de Federica Beduini, Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
Aprèn tot el que has de saber sobre el grafè, el nou material bidimensional que amaga unes propietats fascinants. Fabrica el teu propi grafè, observa’l al microscopi i coneix el seu enorme ventall d’aplicacions, tant les que ja són realitat com les que estan per venir.
Diumenge: 13.05, 13.30, 13.55, 14.20 i 14.45 h