Barcelona Cultura

L’estudi de l’atmosfera i dels fenòmens que s’hi produeixen millora dia a dia. Amb avenços com la supercomputació, per exemple, creem complexos models per predir aspectes com el temps meteorològic, els episodis de contaminació o els canvis que experimenta el clima a gran escala. L’aeri, a més, constitueix un medi on desplaçar-nos a gran velocitat i, amb l’àuge de vehicles no tripulats com els drons, recórrer distàncies sense deixar de tocar de peus a terra. Cada cop més, el cel guanya protagonisme a les nostres vides.

TALLER DE VOL
Demostració-pràctica, +16 anys
A càrrec de Miquel Sureda, Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, UPC i Deflydrone
Ja sigui per gravar plans aeris, vigilar incendis o fer-nos passar una bona estona, els drons han arribat a les nostres vides per quedar-se. Vine a fer-ne volar un i, de pas, aprèn interessants aspectes científics i tecnològics.
Dissabte: 11-20 h
Diumenge: 11.45, 13.15 i 13.30 h

MUNTATGE DE DRONS
Taller, +16 anys
A càrrec de Miquel Sureda, Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, UPC
Munta un dron i descobreix la ciència que s’amaga darrera d’aquests ginys voladors, com ara propulsió, control automàtic, electrònica o programació.
Dissabte: 11.15 i 15.15 h. Durada 2 h
Cal inscripció prèvia, 8 places

ELS COLORS I L’ENERGIA DEL SOL
Taller, +4 anys
A càrrec d’Isabel Rius, Explora 360
Experimenta i descobreix quins colors amaga la llum del Sol i la seva energia. Construeix una roda de Newton amb els colors de l’arc de Sant Martí i sorprèn-te al fer-la girar. Coneix per què veiem estrelles de colors diferents i pinta una constel·lació.
Dissabte: 13.30, 14.15, 17.30 i 18.10 h

PROGRAMA UN DRON PER A L’ESPAI
Taller, +10 anys
A càrrec de Xavier Andreu, Deflydrone
Els drons són vehicles aeris no tripulats que es poden utilitzar per a multitud de coses. Uneix-te a aquest taller i aprèn a programar-los amb Scratch o amb Javascript. Els podràs preparar perquè siguin capaços de resoldre diferents missions espacials.
Diumenge: 11.10, 12.30 i 13.50 h
Cal inscripció prèvia, 16 places

I TU, CAP ON GIRES?
Taller,+12 anys
A càrrec de Martí Badal, Jordi Mazón i José María Borrego, Àtom-Ciència Fonamental
Segur que t’has fixat en el remolí que forma l’aigua al buidar-se la pica o la banyera. És un fenomen natural. Sabries dir cap a on gira l’aigua? I creus que giraria en el mateix sentit a l’altre hemisferi terrestre? Vine, experimenta-ho i fes créixer el Coriolis Project.
Diumenge: 11.50, 13.10 i 14.30 h