Barcelona Cultura

El coneixement científic es construeix peça a peça, lentament, amb la superació contínua de fites que permeten acceptar o descartar hipòtesis. Són desafiaments que estimulen als investigadors a seguir avançant, a cercar respostes i a plantejar noves preguntes i que al seu torn, els fan més savis dia a dia.

Seadance: demostra que pots mantenir el ritme de l'ecosistema marí
Joc
A càrrec d’Esther Garcés, Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)

Balla amb la música de la instal·lació interactiva SeaDance i entén com funciona el nostre ecosistema costaner, quines espècies hi viuen, com les accions humanes poden alterar el seu equilibri i la importància dels projectes de recerca.

Ds. 11, 12.20 i 14.20 h

SOM IMPREDICTIBLES?
Joc
A càrrec de Federica Beduini, Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)

Mesura quant impredictible ets mitjançant un joc amb un mòbil o un ordinador. Competeix amb els altres participants i entén què és l’atzar, com es relaciona amb la física quàntica i, si t’animes, participa en un experiment que requereix la col·laboració de moltes persones.

Ds. 11.40, 13 i 15 h

ESPIES CRIPTOGRÀFICS DEL PARC DE LA CIUTADELLA
Joc
A càrrec de Germán Sáez i Paz Morillo, Grup de Recerca de Matemàtica Aplicada a la Criptografia UPC

Vine a formar part de l'equip d'espies criptogràfics del parc de la Ciutadella. Aprendràs a desxifrar missatges secrets i a ser un expert en les arts de la criptografia.

Ds. 15.50 i 17.15 h

ENIGMES MATEMÀTICS
Repte
A càrrec de l’ Associació per Promoure el Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA)

Usa la lògica, recorre al teu enginy i, en grup, competeix per resoldre els cinc fascinants enigmes que et proposem. Diverteix-te amb aquests passatemps però no deixis passar massa temps! El grup que acabi primer serà el guanyador.

Ds. 13.40, 16.35, 18.05 i 18.45 h.

CIÈNCIA FICCIÓ: 
Debat i espai de jocs

- DE TRON A THE MARTIAN. ELS HÀBITATS DE LA CIÈNCIA-FICCIÓ
Debat
A càrrec de Miquel Barceló i Manuel Moreno, Dau Barcelona Festival del Joc

La ciència-ficció és una narrativa que inclou històries situades en el passat, el present i el futur, aquí o en altres móns i societats. Una temàtica abordada en literatura, cinema, teatre, poesia i també jocs. Quins d’aquests mitjans li van millor? Tal vegada tots ells?

Vine a esbrinar-ho!

Ds. 19.30 h

- JOCS DE CIÈNCIA FICCIÓ
Taller
A càrrec de Marc Figueras, Dau Barcelona Festival del Joc

En família, amb amics o sol, Vine a jugar, divertir-te i sorprendre’t amb aquesta selecció dels millors jocs de ciència-ficció.

Ds. 19.30 a 23 h

REHABILITACIÓ DEL CERVELL DESPRÉS D’UNA LESIÓ CEREBRAL
Demostració
A càrrec del Synthetic Perceptive, Emotive and Cognitive Systems group (SPECS-UPF)

L’anomenat Rehabilitation Gaming System és una eina de realitat virtual per a rehabilitar l’activitat motora dels braços després d’una lesió cerebral. Un sistema d’entrenament basat en el joc, el moviment i l’observació. Descobreix-lo.

Dg. 11.05 i 13.35 h

DONES I CIÈNCIA
Joc
A càrrec de Cèlia Santos i Lada Murcia, Institut de Recerca Biomèdica (IRB)

Quin coneixement té la societat sobre l’aportació de les dones en la cultura científica? I tu? Posa’t a prova en aquest petit concurs de preguntes amb dones científiques rellevants, d’avui i d’altres èpoques.

Dg. 11.50 i 13.05

CONSTRUEIX-TE EL CERVELL!
Taller
A càrrec de Jaume Ferrer Lalanza i Antonio Florido, Institut de Neurociències (INc-UAB)

Saps què passa dins el teu cap quan vas en bicicleta o quan estàs jugant a un videojoc? En aquest taller veuràs com és el teu cervell i com funciona!

Dg. 12.20 i 14.25 h