Barcelona Cultura

Reals o virtuals, les biblioteques són els grans magatzems del coneixement científic i tecnològic. Tothom hi té accés: des dels més petits, a través de contes i il·lustracions, a qualsevol altra persona mitjançant llibres, revistes i publicacions, tant divulgatives com especialitzades. És allà on es guarda el valuós patrimoni que surt dels laboratoris per posar-lo a l’abast de tothom.

ESPAI DE LECTURA
Per a totes les edats
Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte
Acosta’t a la biblioteca, aïlla’t una estona de l’activitat frenètica de la Festa i llegeix, tafaneja, il·lustra’t, relaxa’t. En solitari o en companyia, tinguis l’edat que tinguis, tens més de 150 llibres per remenar.
Dissabte: 11-21 h
Diumenge: 11-15 h

OCEANS EN MOVIMENT
Contacontes, 9-16 anys
Carine Simon, Paola Castellanos, Ignasi Vallès, Marta Masdeu i Josep-Lluís Pelegrí, Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)
Diverteix-te amb aquest conte i aprèn què fa que l’aigua dels mars i els oceans es mogui. Veuràs que aquests moviments tenen una importància enorme per als éssers que viuen a l’aigua i una gran influència en el clima del planeta.
Dissabte: 12.35 h

LES FABULOSES AVENTURES A NANOLAND
Contacontes científic, +6 anys
A càrrec de Companyia de Teatre Xavier Villena i Jordi Díaz
El científic Petitgrand està buscant unes molècules juganeres que han fugit del seu laboratori. Aquestes s'han unit a unes altres i això fa que siguin molt difícils de trobar. Aconseguirà l’excèntric investigador, amb la seva gran lupa i la maleta que projecta ombres xineses, recuperar les molècules?
Dissabte: 16.45 h

DE LLIBRES I AUTORS
Presentació i experiments, per a totes les edats
Conducció a càrrec de Pa ciència, la nostra
Una conversa entre  autors i un final amb experiments que desvetllaran moltes curiositats!
El llibres i els autors:
Barcelona Ciència i coneixement, de Miquel Carandell
Pa ciència, la nostra: curiositats científiques del dia a dia, de Màrius Belles Sampera; Daniel Arbós Labairu
Dissabte: 18 h

VIQUIMARATÓ DE DONA I TECNOLOGIA
Editatona, per a totes les edats
A càrrec d’Ester Bonet i Aurelio Ruiz, Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, UPF
La visibilitat de les dones relacionades amb la tecnologia a espais com la Viquipèdia és més baixa que la seva pròpia representació en aquests àmbits. Participa en aquesta Viquimarató per donar major difusió a la feina realitzada per dones en l’àmbit tecnològic i coneix el concurs estatal Wisibilízalas.
Diumenge: 11-15 h

PETITS GRANS ARQUITECTES
Taller, +3 anys
A càrrec de Josep M. Basa, Trivium Gestió Cultural
Fes figures gegants, a gran escala, amb un joc compost per petits taulons de fusta que et permetrà transformar l’espai amb sorprenents construccions que semblen aguantades com per art de màgia.
Diumenge: 11.30-15 h