SpaghettiBCN, la comunitat en línia d’italians a Barcelona

30 juny, 2011 | Fem xarxa

Ens vam trobar amb la Paola Grieco i el Fabio Pitrola al parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants. Tots dos són italians residents a Barcelona des de fa tres i quatre anys, respectivament. La Paola és periodista i va arribar a la ciutat a la recerca d’oportunitats laborals. Un dels primers contactes que va trobar a Barcelona va venir precisament a través d’SpaghettiBCN. Va ser precisament en Fabio Pitrola qui, juntament amb el seu altre company, també anomenat Fabio, van fundar aquest web com la primera comunitat en línia d’italians residents a Barcelona.

SpaghettiBCN ha canviat molt des dels seus inicis, i probablement ells mai s’haurien arribat a imaginar que el seu acabaria sent un dels webs de referència per al col·lectiu italià resident a Barcelona, el segon més nombrós de la ciutat. Amb uns objectius ben clars, els dos Fabios van inaugurar el web l’any 2008, per desenvolupar els seus coneixements de programació, disseny i habilitats de comunicació, tot per posar en marxa un bloc que, a poc a poc, ha anat integrant cada vegada més seccions, i ha assolit una importància creixent en l’esfera barcelonina a internet.

L’emprenedoria d’aquests joves ha acabat consolidant una comunitat que ha guanyat pes gràcies a la força de l’internet social. Faciliten tasques tant a residents com a turistes, són els amfitrions de luxe que qualsevol persona necessita quan és fora de casa, i a més aposten per la integració. Al vídeo desenvolupen, amb detall, el funcionament del web. Expliquem com va néixer la idea i com l’han dut a terme. Sens dubte, una història molt original!