BVisió, l’aparador audiovisual de Barcelona a la xarxa

10 gener, 2011 | Fem xarxa

Descobrir, gaudir, aprendre i compartir són els principals lemes de la iniciativa Barcelona Visió, batejada a la xarxa com BVisió, un portal audiovisual que va endegar l’Ajuntament de Barcelona el març del 2007 i on els màxims protagonistes són la ciutat i els seus ciutadans.

El principal avantatge que BVisió té respecte a altres webs és la seva capacitat interactiva, així com la capacitat d’oferir tots els continguts sota llicència Creative Commons. Es treballa amb l’objectiu de mostrar Barcelona tal com és, ja que tot l’arxiu audiovisual del web està format per material de creació pròpia i el que comparteixen els mateixos usuaris mitjançant el seu registre com a usuaris.

Mensualment s’hi afegeixen deu peces en alta definició i descàrrega gratuïta. Qualsevol ciutadà pot fer ús d’aquestes imatges per exhibir-les a tercers, sempre que n’esmenti les fonts i no se n’obtingui benefici comercial. Els usuaris registrats a Bvisio.com poden penjar les seves creacions i classificar-les en funció de la seva categoria (ciència, art, arquitectura, disseny, esport, etcètera) i escollir la llicència en funció de la qual vol oferir-la. Et recomanem obtenir més informació sobre llicències Creative Commons a http://es.creativecommons.org.

Entre els continguts del web, hi ha els reportatges fets per l’equip de BVisió, i inclouen categories com ara “Explorem”, de ciència i tecnologia, o “Made in Barcelona”, on s’inclouen continguts de disseny, treball i oficis. A la categoria “Escenes”, s’hi inclouen les categories de cultura, a “Play”, les d’esport, i finalment hi ha un calaix de sastre que duu per nom “Diversitat”. Els vídeos que comparteixen els usuaris es divideixen en les categories següents: “Festivals“, “Estudiants” i “Professionals“. Tots aquests es poden votar per competir al Top 10.