Aquest estiu, gaudiu dels serveis que ofereixen les #platgesbcn

31 juliol, 2012 | Fem xarxa

Barcelona es posiciona clarament en el sector de la innovació, la creativitat i les noves tecnologies. Ho hem vist altres vegades, en què el consistori aposta clarament per reforçar la seva condició de ciutat intel•ligent després d’haver renovat la capitalitat com a seu del Mobile World Congress fins al 2018. En aquest àmbit, enguany l’Ajuntament ha introduït una sèrie de serveis a les platges vinculats a les noves tecnologies que, a banda dels que ofereix habitualment, permetran als usuaris conèixer informació actualitzada a l’instant, tant al web, des del mòbil o fins i tot a peu de platja.

El web www.bcn.cat/platges inclou informació sobre l’estat de la mar, les banderes, la temperatura i la insolació, entre altres. Les dades proporcionades pel que fa als indicadors de les característiques de l’aigua del mar s’ofereixen gràcies al servei Barnamar, i s’obtenen a través de paràmetres de mesura d’imatges per satèl•lit. La mateixa informació del web també la trobareu a l’aplicació iBeach, disponible per a sistemes operatius Android i iPhone des de Barcelona Mòbil. Descarregueu-vos-la!

Els usuaris de les platges, a més, disposen de catorze punts Wi-Fi a les platges, un d’aquests a la Biblioplatja de la Barceloneta. Els punts Wi-Fi estan ben senyalitzats i estan distribuïts de la manera següent: platja de Sant Sebastià (2), platja de la Barceloneta (2), platja del Somorrostro (4+Biblioplatja), platja de Nova Icària (1), platja del Bogatell (2), platja de la Mar Bella (1), platja de Llevant (1). A peu de platja, també hi trobareu panells digitals amb informació en temps real sobre l’estat de la mar, les banderes, les temperatures i la insolació. Dos d’aquests són nous d’enguany i els trobareu a la platja de la Marbella, el Bogatell i la Barceloneta.

El vídeo que adjuntem a continuació ofereix un resum de tota aquesta informació. Recordeu que, a més, enguany es disposa d’un servei de 70 agents de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat a les platges