Vols saber d’on surten els noms dels carrers?

3 gener, 2011 | Insòlit | 4 Comentaris

Nomenclàtor

Els carrers són un dels detalls més representatius d’una ciutat, petites peces d’un gran trencaclosques que n’han descrit un tros d’història. Els carrers també són els escenaris protagonistes de la nostra vida. Passejant, esperant un amic, badant o llegint un llibre, més d’un cop ens hem preguntat quin és l’origen del nom d’aquell carrer.

Sabies que l’Ajuntament de Barcelona té en marxa un servei en línia anomenat Nomenclàtor, que té per objectiu posar a l’abast dels ciutadans tots els temes relacionats amb la nomenclatura dels diversos carrers de la ciutat? El Nomenclàtor, a més d’oferir transparència pel que fa a l’organisme que regula aquesta activitat, també posa a l’abast dels ciutadans una llista de l’A a la Z, amb tots els carrers de la ciutat.

El servei dóna explicacions molt interessants sobre l’origen del nom dels carrers, així com explicacions de com es decideixen aquests noms. Aquest interessant servei us permetrà esbrinar els detalls de cada nom de cada carrer utilitzant el cercador. El servei de Nomenclàtor també permet saber quins eren els noms dels carrers anteriors als actuals.

Comentaris

 1. teresa anglada:

  Voldria saber l’orígen del nom del carrer de Mascaró a prop de Passeig Maragall/Av. Borbó. a Barcelona zona Guinardó.
  Algú em pot informar? Gràcies

 2. Blog de Barcelona:

  Hola Teresa, el nom “Mascaró” prové de Francesc Mascaró i Gauran.

  Tal com explica l’entrada al bloc, pots buscar-ho tu mateixa al buscador que hi ha al link. Si realitzes la cerca, el resultat que t’apareix és el següent: “Francesc Mascaró i Gauran, corredor intèrpret reial de navilis. Comprà el terreny on s’obrí el carrer el 1897. En el decenni de 1910 es va proposar que el carrer honorés Josep Mascaró i Capella (Barcelona 1838 – 1905). Metge.”

 3. teresa anglada:

  Moltes gràcies per la informació.

 4. Arnau:

  Hola sóc un estudiant de segon de Batxillerat i e llegit part del vostre bloc i el trobu força intereesant m’agradaria demanar-vos que si us es possible poder facilitarme tota la informació possible sobre la etimologia dels carrers de martorellas ja sigui la antiguitat que tenen com els autors que hi recideixen …

  Siusplau qui tingui informació sobre tot el relacionat amb martorelles que me la envi siusplau li estare molt agrait :D

  una abrazada

Publica un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb *.

*