Vols saber d’on surten els noms dels carrers?

3 gener, 2011 | Insòlit

Nomenclàtor

Els carrers són un dels detalls més representatius d’una ciutat, petites peces d’un gran trencaclosques que n’han descrit un tros d’història. Els carrers també són els escenaris protagonistes de la nostra vida. Passejant, esperant un amic, badant o llegint un llibre, més d’un cop ens hem preguntat quin és l’origen del nom d’aquell carrer.

Sabies que l’Ajuntament de Barcelona té en marxa un servei en línia anomenat Nomenclàtor, que té per objectiu posar a l’abast dels ciutadans tots els temes relacionats amb la nomenclatura dels diversos carrers de la ciutat? El Nomenclàtor, a més d’oferir transparència pel que fa a l’organisme que regula aquesta activitat, també posa a l’abast dels ciutadans una llista de l’A a la Z, amb tots els carrers de la ciutat.

El servei dóna explicacions molt interessants sobre l’origen del nom dels carrers, així com explicacions de com es decideixen aquests noms. Aquest interessant servei us permetrà esbrinar els detalls de cada nom de cada carrer utilitzant el cercador. El servei de Nomenclàtor també permet saber quins eren els noms dels carrers anteriors als actuals.