Ruta d’atletisme #3: Interiors d’illa

21 juny, 2012 | Insòlit

La tercera i última entrada dedicada a “Barcelona corre”, editada per l’Ajuntament de Barcelona, servirà per resumir el capítol tretze d’aquest llibre, que duu per títol Ruta dels interiors d’illa. Recordeu que prèviament havíem publicat dues altres entrades amb rutes per viure la ciutat a bon ritme; la primera va ser la que proposava sobrevolar la ronda, i la següent “Córrer de nit per Barcelona”.

L’inici de la ruta és als jardins del Palau Robert, on us recomanem que feu els exercicis d’escalfament previs. Recorrereu l’Esquerra de l’Eixample, passareu per Sant Antoni i acabareu a plaça de la Universitat. En total serà un recorregut de 5.300 metres, però no patiu que la dificultat és mitjana-baixa. El temps estimat per recórrer aquesta distància és de 60 minuts. Després de l’escalfament, sortiu pel carrer del Rosselló i avanceu fins a trobar la placeta de Joan Brossa, a la cruïlla d’aquest carrer amb Enric Granados. A la placeta s’hi accedeix pel 191 de Rosselló. Continuant per aquest mateix carrer, trobareu els jardins d’Elena Maseras, als quals s’accedeix per una passarel·la amb una pèrgola que hi ha a Muntaner amb Casanova. En sortir d’aquests jardins us hauríeu de trobar davant l’edifici principal de l’Hospital Clínic. Davant la façana de Casanova hi ha una zona verda espaiosa. Travesseu-la fins al carrer de Provença, i en aquest carrer hi trobareu els jardins de Maria Mercè Marçal, que, a més, s’utilitzen com a pati d’escola.

El punt següent de la ruta són els jardins de Paula Montal, al carrer de Viladomat, amb més de tres mil cinc-cents metres quadrats de sorra i vegetació. Tot seguit us convidem a seguir avall per Gran Via, fins a Rocafort, 87. Allà s’amaguen els jardins de Sebastià Gasch. Tot seguit, la parada següent de la ruta són els números 90-92 de Calàbria, on uns grans blocs de paviment de formigó assenyalen l’accés als jardins de Maria Matilde Almendros. A tocar d’aquí, a Sepúlveda, 88, hi ha els jardins de Tete Montoliu. Un cop fora, baixarem per Calàbria, 38-40. En aquest emplaçament hi trobareu els jardins de l’antic cinema Waldorf. A la sortida, en tombar a l’esquerra per Manso, accedirem als jardins dels Tres Tombs, i més endavant als jardins de Càndida Pérez, condecorada amb una gran xemeneia que recorda l’antiga fàbrica que ocupava aquest espai antigament.

El pas següent és remuntar Comte Borrell, aproximadament 800 metres. Als números 157-159 hi ha els jardins d’Emma de Barcelona, amb molta vegetació. En sortir, preneu el carrer de la Diputació i tombeu per Villarroel. Al número 60 d’aquest últim carrer hi ha els jardins de Cèsar Martinell. Acabareu el recorregut amb un esprint final fins a la plaça de la Universitat.

Com sempre, acabem l’entrada recordant-vos que per a més informació i detalls, així com per veure altres rutes, podeu comprar el llibre. El trobareu a la majoria de llibreries i a la sala Ciutat, punt de venda de totes les publicacions que edita l’Ajuntament de Barcelona.