Ruta d’atletisme #1: Sobrevola la ronda

19 abril, 2012 | Insòlit

Aquest és el primer d’una sèrie de tres posts que escrivim amb motiu de l’edició, per part de l’Ajuntament de Barcelona, del llibre Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat a bon ritme, una recopilació de rutes i consells a l’hora d’emprendre-les, per practicar atletisme a Barcelona. La primera de les rutes que hem escollit és la que traça un recorregut per la zona alta de Barcelona, i transcorre rere la ronda de Dalt. Realitzar aquesta ruta és una bona oportunitat per descobrir una Barcelona menys transitada que la que coneixem habitualment, i que va des d’Horta fins a tocar del terme municipal d’Esplugues.

El camí comença al Velòdrom d’Horta, on podem arribar baixant a la parada de metro de Mundet. La ruta proposa fer la primera part per la vorera del cinturó, direcció Llobregat, banda muntanya, i posteriorment enfilar-se cap amunt, deixant enrere l’Arrabassada fins a arribar a la plaça d’Alfons Comín, amb el Camp de l’Àliga al bell mig. A continuació, la ruta passa per davant del CosmoCaixa i arriba fins al carrer d’Isaac Newton, amb unes vistes espectaculars de la ciutat. Abans d’acabar es passa pel parc del Castell de l’Oreneta, un bosc dins la ciutat amb molts camins de sorra costeruts que s’enfilen fins als 203 metres sobre el nivell del mar, i que més tard baixa pel carrer de la Baixada del Monestir, una autèntica relíquia en el temps, amb cases de masovers i terra amb llambordes. La ruta finalitza al parc de Cervantes.

La distància total del recorregut és de vuit quilòmetres i es pot acabar en uns cinquanta minuts de mitjana. A més, pel camí trobareu dues fonts. La dificultat és mitjana-baixa i es recomana fer-lo fora d’hores punta de trànsit. Aquests només són alguns dels detalls de la ruta. Recordeu que per a més informació i detalls, així com per veure altres rutes, podeu comprar el llibre. El trobareu a la majoria de llibreries i a la Sala Ciutat, punt de venda de totes les publicacions que edita l’Ajuntament de Barcelona.

Gaudiu de l’esport, i de Barcelona!