Miscelanea, cinc anys al costat de la creació de l’art contemporani

28 febrer, 2012 | Insòlit

El Miscelanea és un espai artístic multidisciplinari que enguany ha celebrat el cinquè aniversari. Es troba al cor del Raval, al carrer de Guàrdia, 10, i des de la seva inauguració sempre ha estat al costat de la creació artística contemporània. Treballa amb l’escena emergent d’artistes de la ciutat, però també presenta propostes variades, com ara activitats, tallers, concerts, presentacions i exposicions.

Les disciplines que ofereix aquest centre cultural orbiten al voltant del disseny, la il·lustració i la creació audiovisual. A l’entrada, el Miscelanea inclou un espai d’exposicions que varia periòdicament en funció dels artistes que hi exposen. La sala central, però, és el que ells anomenen Shop/Studio. Aquí hi trobareu una selecció de productes relacionats amb les disciplines que treballa el centre. Des d’aquí, a més, s’accedeix a la “Sala Lab”, un espai multidisciplinari pensat per fer-hi espectacles, esdeveniments i tallers. És precisament en aquesta sala, on durant els dies 24 i 25 de març s’hi durà a terme el taller “Introducció i immersió al Circuit Bending”. Utilitzarem la presentació d’aquest taller per mostrar-vos aquest espai.

El Circuit Bending és una pràctica artística força curiosa. Molt relacionada amb l’art sonor d’avantguarda, consistent en la modificació creativa d’aparells electrònics de baix voltatge, amb la finalitat de crear nous instruments musicals. Habitualment s’utilitzen joguines, que els artistes desmunten per modificar-ne el seu circuit intern, i d’aquesta manera crear nous aparells que reprodueixin sons. En la posada en escena, aquests instruments resultants, acaben formant part de peces de música experimental contemporània. L’encarregat d’aquest taller és Juan Matos Capote, un artista procedent de les illes Canàries, expert en aquesta temàtica, i que ha treballat al costat de pioners d’aquest gènere, sobretot als Estats Units, on va desenvolupar part de la seva carrera. Al vídeo veureu com manipula joguines antigues o instruments electrònics senzills.

Us convidem a visitar el Miscelanea, al carrer de Guàrdia, 10. Al seu web hi trobareu una llista amb totes les activitats que s’hi realitzen, altres tallers inclosos. Al pis superior, també hi trobareu una cafeteria amb un entorn molt agradable i tranquil per gaudir de la lectura o d’una conversa amb els amics.