Els parcs s’omplen de música els capvespres d’estiu

9 juliol, 2013 | Actualitat, El teu Ajuntament, Fem xarxa

Escoltar música clàssica o jazz envoltats d’arbres i plantes mentre el sol marxa ponent enllà i la penombra es va fent la mestressa, fins que la llum artificial acaba guanyant la partida. Aquesta és la proposta que torna a ferMúsica als parcs” fins al 30 d’agost. La programació, que va començar el dia 2 de juny, inclou un total de 49 concerts gratuïts a 27 espais de la ciutat, entre parcs i jardins repartits per tots els districtes. Els que hi vulgueu anar, encara sou a temps de gaudir-ne.

Aquest cicle musical, que va néixer com a “Clàssica als parcs”, s’ha convertit en una de les trobades ineludibles de l’estiu i ha anat creixent en espais i nombre de concerts. L’any passat van ser 43 sessions amb gairebé onze mil assistents. L’organitza l’Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans, que té la col·laboració del Taller de Músics, L’Auditori, el Concurs Internacional de Música Maria Canals, la Banda Municipal de Barcelona, el Conservatori del Liceu i Aigües Veri.

L’edició d’enguany té, com a novetat, la participació de tres formacions convidades, dues de les quals són angleses. Es tracta de l’Orquestra de Cambra del Centre d’Ensenyament Musical de Barcelona; l’Okehampton College Big Band, que prové del comtat de Devon al sud d’Anglaterra,i la Leicestershire Wind Orchestra & Big Band, del nord de Londres. La primera formació va tocar el dia 3 de juliol al pantà de Vallvidrera i les dues orquestres angleses ho faran els dies 16 i 19 de juliol al parc de la Ciutadella.

Els espais on hi ha actuacions aquest any són: el parc de la Ciutadella, els jardins de La Tamarita, el Turó Park, el parc de les Aigües al Guinardó, el roserar del parc de Cervantes, el parc de Joan Miró, el parc de la Barceloneta, el parc de la Guineueta, els jardins de la Primavera, el parc de la Creueta del Coll, els jardins de Rubió i Tudurí, els jardins d’Ernest Lluch, el jardí del Pou de la Figuera, els jardins de la Mediterrània, el parc Central de Nou Barris, els jardins de Gaietà Renom, els jardins de Montbau, els jardins de Can Mantega, la plaça de Salvador Seguí, la plaça de Marina Castells, el parc de la Trinitat, el jardí de Can Solé, el parc de l’Estació del Nord, el pantà de Vallvidrera, els jardins de la Font dels Ocellets, els jardins de Jaume Perich i els jardins de Can Brassó.

El concert de cloenda s’ha programat per al divendres 30 d’agost, a les 21.00 hores, a la zona de l’aqüeducte del parc Central de Nou Barris (això és a tocar de la cruïlla del passeig de Fabra i Puig amb el passeig Universal) i oferirà l’actuació de Llibert Fortuny, amb Gary Willis al baix elèctric i Gergo Börlai a la bateria. El concert acabarà amb una jam session que tindrà la participació de totes les persones que s’hi hagin apuntat. Les bases per participar-hi es publicaran al web: www.bcn.cat/habitaturba