De col·leccionista a comerciant del col·leccionisme

20 abril, 2011 | Barcelonins

Passejar un diumenge pel mercat de Sant Antoni ofereix un punt de vista diferent i curiós de la vida que es fa a la ciutat de Barcelona. Cada diumenge, s’hi celebra l’anomenat Mercat Dominical de Sant Antoni, el qual es caracteritza per acollir compradors i venedors de tota mena de materials col·leccionables.

En aquest marc, ens hem fixat en Josep Soto, un col·leccionista barceloní que ha convertit la seva afició en una forma de vida. Avui dia, en Josep és comerciant de cromos, i com a canals de venda disposa d’una parada al mercat, una botiga al districte del Sant Martí, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, i un web que li ha permès enviar comandes arreu del món.

En Josep ens ha descobert un món del cromo ple de detalls. Hem descobert que el col·leccionisme del cromo no té edat, els adults enganxen els més petits i els més petits enganxen els més grans. “El col·leccionisme es converteix en una addicció, quan comences no pots parar, i va més enllà d’obrir sobres”, afirma en Josep.

El futbol, igual que en el dia a dia arrossega molts seguidors, també és el tema estrella dels cromos, tant per a adults com nens. Però el món del cromo no només s’ha ampliat en temàtiques, sinó que poc a poc s’ha adaptat a l’actualitat i ha anat més enllà d’enganxar i l’intercanviar. Ha volgut fer un pas més, i ha fet dels cromos uns objectes que permeten interacció, per exemple, amb la introducció de codis, que, en escriure’ls en una pàgina web determinada, permeten jugar a través de la xarxa amb altres col·leccionistes de cromos. Tanmateix, encara hi ha qui és fidel al cromo d’enganxar, i en la quotidianitat d’en Josep hi resten infinitat d’anècdotes i curiositats sobre cadascuna de les col·leccions que mou.

Recordeu que si voleu recomanar-nos algun comerç característic del vostre barri, ho podeu fer per mitjà d’un comentari en aquesta entrada, i us avancem que aviat publicarem el resultat de les visites a botigues que ja ens heu recomanat.