Mágicus, dues generacions de mags en una botiga de Barcelona

7 juliol, 2011 | Barcelonins

En Carles Ferrándiz va aprendre l’ofici de la màgia perquè ho duia a la sang. De ben petit el seu pare li va transmetre la passió per un art que ell, posteriorment, s’ha encarregat de convertir en el centre del seu negoci. Vam anar a visitar la botiga Mágicus que regenta a Diputació, 274. Allà ens va ensenyar els objectes que venen al públic i que en la seva majoria són de fabricació pròpia al taller que també vam visitar tal com podreu observar al vídeo.

Al cotxe, de camí al taller, en Carles ens va fer cinc cèntims de la història de la botiga, i com el seu pare va fer de la seva afició una forma de negoci que ell, posteriorment, va heretar i desenvolupar fins al punt de ser un dels tallers de màgia més importants d’Europa. La història la va començar el seu pare quan va esdevenir mag d’ofici. Posteriorment va conèixer la seva partenaire, que més tard es va acabar convertint en la seva dona i amb la qual, a partir d’aleshores, van actuar junts com a parella de mags amb el nom de “Los Mágicus”. Més tard, a més, van decidir anomenar la seva botiga amb aquest nom. Des de fa 40 anys, desenvolupen idees de trucs de màgia, i il·lusions de gran format. Treballen per encàrrec de mags, il·lusionistes, companyies de teatre, i fins i tot marques comercials. Creen articles a la carta, alguns exclusius i que segons afirma el Carles són projectes realitzats sota secret de sumari ja que la seva ètica professional li impedeix desvetllar el misteri que envolta l’article.

En Carles defineix el seu particular ofici com a art artesà i creatiu, que barreja elements del passat sense desvincular-se de la tecnologia més acurada. Ell és mestre industrial de formació i aquests coneixements els ha aplicat a la màgia, i en contacte amb els mags colze a colze, escoltant les seves peticions, es posa a treballar. Dissenya un prototip que després materialitzen al taller amb la màxima cura possible. S’inspira en antics llibres de màgia, però als seus articles hi intervenen circuits elèctrics, articles pirotècnics i peces propulsades amb energia pneumàtica. Un art curiós i, si més no, fantàstic. Us convidem a entrar al taller de les il·lusions del negoci familiar dedicat a la màgia més antic de Barcelona.

Ens agradaria que ens seguíssiu recomanant comerços de barri curiosos, insòlits, antics o que bé creieu que mereixen ser objecte de reportatge com el que us oferim a continuació. Només volíem recordar que aquest negoci en concret ens el va recomanar la Montserrat Caparrós en aquesta crida que vam fer des de Facebook.