Un centre per gaudir més i millor de la platja

18 juliol, 2013 | Barcelonins, El teu Ajuntament, Fem xarxa

Voleu anar a la platja amb la canalla i no haver de carretejar joguines? Us ve de gust prendre una estona el sol llegint un llibre o una revista, però no voleu anar carregats? Cap problema, el Centre de la Platja us ofereix la possibilitat d’endur-vos en préstec diaris, revistes i llibres per a grans i petits, o material esportiu i estris per jugar amb la sorra per als més menuts. Només caldrà que dediqueu uns minuts a fer-vos el carnet i ja podreu utilitzar aquest nou servei.

El Centre de la Platja és un equipament municipal situat als porxos de la platja del Somorrostro, sota el passeig Marítim i a tocar de la sorra, que ofereix un munt de serveis a totes aquelles persones a les quals els agrada gaudir de la costa. A més de la Biblioplatja i la Ludoplatja, el centre també inclou un servei d’assessorament, respon consultes de tota mena sobre el mar, la costa i el litoral, i organitza activitats per a grups i a títol individual, tant per a petits com per a adults.

Aquest mes de juliol, el Centre de la Platja està ple de grups d’infants que hi van a fer activitats amb els casals d’estiu i els esplais, però també hi ha pares i mares amb canalla que utilitzen el servei de préstec o que aprofiten la relativa frescor de l’interior del local per reposar una estona de la calor de la platja, perquè el centre disposa d’una sala on seure a llegir, amb connexió Wi-Fi, i un racó destinat a la lectura dels petits.

Contes per a menuts, xerrades per a adults, activitats per a joves, itineraris per a tothom per conèixer els barris de la ciutat més propers a la costa, el centre té una àmplia oferta de possibilitats relacionades amb el mar, el medi ambient i el territori més proper. Obre les portes en començar la primavera i les manté obertes fins a final de setembre. Entre les activitats en grup, a partir de sis persones, hi ha el passeig ambiental a la vora del mar, una ruta històrica per la Barceloneta o una ruta sobre rodes (amb patins o bicicleta) pels espais verds del litoral.

Per a grups de quitxalla hi ha un taller d’estels, i un conte o xerrada, segons l’edat dels participants, sobre els tipus de residus que es poden trobar a la platja, amb una passejada final per recollir-ne i classificar-los. També hi ha el Joc d’en Sumi, un submarinista que ha perdut els papers del seu quadern de bitàcola i a qui els participants han d’ajudar seguint les pistes que els donen els monitors del centre. Per a persones adultes i gent gran també hi ha una activitat anomenada Geoplatxing, que permet descobrir secrets de la Barceloneta i de les platges tot fent servir un GPS que presta el mateix Centre.

El Centre de la Platja compta, per a les activitats que organitza, amb la col·laboració d’altres entitats i equipaments com el Museu Marítim, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) o la Fàbrica del Sol. Entre les activitats programades per a aquests propers mesos, cal destacar la tertúlia taller del dia 7 de setembre sobre la gestió intel3ligent del litoral barceloní; la tertúlia literària amb l’escriptor Paco Villar, autor del llibre Banys de mar. Quan la platja de Barcelona encara no era platja, el dia 9 de setembre; una sortida a navegar per la festa major de la Barceloneta, el 18 de setembre, i la festa de cloenda de la temporada, el diumenge dia 29 de setembre.