Es busquen creadors d’aplicacions per ajudar a resoldre reptes socials

31 març, 2014 | El teu Ajuntament, Fem xarxa

Pot un telèfon mòbil ajudar a lluitar contra el fracàs escolar? Pot un telèfon intel·ligent donar un cop de mà contra la discriminació per raons de sexe? Un Android pot facilitar la conciliació familiar d’una família monoparental? Aquests són alguns dels reptes que Barcelona ha llançat als creadors d’aplicacions en una convocatòria oberta a tothom. El termini màxim per presentar les aplicacions és el dia 11 de juny.

El Challenge APPS&INCLUSIÓSOCIAL proposa als creadors d’aplicacions mòbils que desenvolupin aplicacions que ajudin a donar resposta a alguns dels principals reptes socials que té oberts ara mateix la ciutat. La proposta se centra en cinc reptes concrets: connectar habitatges amb persones que necessiten accedir-hi; donar ús social als excedents del comerç; conjugar família monoparental, maternitat i treball; suport contra el fracàs escolar, i proporcionar eines contra la discriminació per qüestions de gènere.

Aquesta iniciativa, que s’emmarca en la capitalitat mundial del mòbil, forma part del programa APPS4BCN, que pretén facilitar la creació d’aplicacions que permetin a la ciutadania beneficiar-se de les oportunitats que poden aportar les aplicacions. En definitiva, es tracta d’identificar solucions innovadores que ajudin a cobrir determinades necessitats de les persones mitjançant l’ús de telèfons intel·ligents.

Els cinc reptes que es plantegen els han proposat tècnics de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, que han col·laborat amb l’Institut Municipal d’Informàtica i la start-up catalana Dotopen. El procés és gratuït i obert a tothom: dissenyadors d’aplicacions, desenvolupadors, empreses o qualsevol persona que tingui una bona idea d’aplicació mòbil que permeti donar resposta a un dels reptes plantejats. Les aplicacions es poden executar en qualsevol plataforma: iOS, Android, Windows Phone, HTML5, S40 Full Touch, BlackBerry, Facebook, Web o Desktop.

Per donar suport al procés es posa a disposició dels participants la plataforma Hack at Home, que permet contactar amb experts que poden aclarir dubtes i ajudar a superar les dificultats que puguin sorgir durant el desenvolupament de l’aplicació.

Qualsevol desenvolupador hi pot prendre part, tant si participa en el procés de Hack at Home com si no. La data màxima de presentació és el dia 11 de juny i la competició en línia serà entre els dies 13 i 20 de juny. Les aplicacions estaran obertes per a la votació pública i l’avaluació del jurat. Experts de reconegut prestigi de l’àmbit social i tecnològic avaluaran les aplicacions que es presentin a competició i decidiran quina és la guanyadora, que s’afegirà a l’aplicació més votada.