Compromisos de les organitzacions

Índex Entitats del Compromís

Les prop de 1.000 organitzacions membres de la xarxa Barcelona + Sostenible i del Compromís de Barcelona pel Clima treballen per mitigar el canvi climàtic en benefici de tots.

I ho fan en matèria de mobilitat, residus, verd, consum i energia, mitjançant iniciatives, projectes i propostes de tot tipus amb l'objectiu de frenar el canvi climàtic.

Descobreix què fan. Hi ha moltes bones idees per conèixer i adoptar en el teu dia a dia. Frenar el canvi climàtic, és cosa de tots.

Entorn XXI, empresa de serveis ambientals, ens comprometem a:

  • Treballar per la millora constant de Barcelona en matèria de medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic.
  • En els nostres desplaçaments per la ciutat utilitzar sempre el transport públic, en ser més eficient i sostenible que el privat. Els trajectes curts els fem a peu o en bicicleta. I animem a la gent que faci el mateix.

i molt més...

Entorn XXI

Aquesta iniciativa té l’objectiu d’identificar oportunitats de negoci que tinguin el medi ambient com a factor d’impuls, per fomentar la competitivitat de les empreses i que la innovació responsable esdevingui una estratègia per al desenvolupament de l’empresa.

Fundació bancària ”la Caixa” i Fundació Fòrum Ambiental

Treballem per combatre el malbaratament alimentari. El 2014 vam organitzar el Gran Dinar, un àpat gratuït fet amb aliments recuperats per conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari.

Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA)

Contribuïm a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle amb l’estalvi d’energia als edificis (reducció de consum del 15% en electricitat i del 33% en gas, entre 2010 i 2015), la creació d’una comunitat de cotxe compartit (fes_edit UB-UPC) i la implantació d’un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) per a prevenir els residus d’envasos i fomentar-ne el reciclatge. 

Reducció del consum

Comunitat de cotxe compartit

Sistema de recuperació d'envasos 

Universitat de Barcelona (UB)