Pavelló 8 - Fira de Barcelona

8 Avinguda de la Reina Maria Cristina
08004

Més informació de l'equipament actual

Palau de la Metal·lúrgia

BCN'92: Palau de la Metal·lúrgia

El Palau de la Metal·lúrgia és un pavelló dins del recinte de la Fira de Barcelona al districte de Sants-Montjuïc. Actualment està integrat a les instal·lacions de la Fira de Barcelona i rep el nom de Pavelló 8. El palau va ser dissenyat pels arquitectes Alexandre Soler i Amadeu Llopart, i es va inaugurar l'any 1929 amb motiu de la celebració a la ciutat de Barcelona de l'Exposició Internacional de 1929 amb el nom de Palau de la Metal·lúrgia, Electricitat i Força Motriu.

L’ús esportiu d’aquest equipament va estar estrictament vinculat a la celebració dels Jocs. Avui dia aquest espai és part del recinte de la Fira de Barcelona i s’hi fan congressos i esdeveniments com l’Expo Sports, el B-Travel, el Saló de l’Automòbil o fires gastronòmiques i trobades de novetats de diferents sectors com les que hi ha dedicades a la moto i les famílies o les núvies. El Director de recintes i infraestructura de Fira Barcelona, Marc Serra, té clar que “aquest palau destil·la tota la història de Barcelona i uneix l’Exposició Universal, els Jocs de Barcelona ’92 i la projecció de la ciutat com un espai de negocis i de futur”.

És un edifici de planta rectangular. A la part central de l’edifici en destaca una gran cúpula polièdrica, sobre tambor i amb llanternó, i la façana destaca per un gran timpà clàssic decorat amb pintures al fresc de Francesc d’Assís Galí, que també pintà uns plafons per a la galeria d’entrada junt a Josep Obiols i Manuel Humbert. Als costats se situen unes torrasses amb escultures al·legòriques d’Enric Casanovas.

Comparteix aquest contingut