INEFC

12 Avinguda de l'Estadi
08038

Més informació de l'equipament actual

INEFC

BCN'92: INEFC

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) té actualment dues seus, una a Barcelona i una altra a Lleida. La seu de Barcelona està situada a Montjuïc, i es va construir en el marc de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. Va ser obra de l’arquitecta Ricard Bofill i es va inaugurar l’any 1991. Durant els jocs, va ser seu olímpica de les competicions de lluita lliure i grecoromana, i durant la celebració dels jocs paralímpics s’hi van celebrar les proves d’esgrima en cadira de rodes i de judo.

El paradigma de la formació esportiva

L’INEFC és el centre de formació superior relacionat amb l’activitat física i l’esport, i des de fa molts anys milers d’estudiants es formen per exercir com a professionals de l’educació física, de la gestió esportiva, de la preparació física o de la salut de la gent sana, entre altres àmbits. Gràcies a la construcció de les instal·lacions actuals a les quals van poder accedir els alumnes i professors a partir de l’any 1991, l’ensenyament acadèmic que s’impartia a l’INEFC va fer un salt qualitatiu molt rellevant. Una de les principals evolucions és que, actualment, el 86% dels professors són doctors acreditats.

Cada any, uns 160 estudiants comencen els seus estudis a l’INEFC de Barcelona i durant quatre cursos es formen en tot allò que envolta el món de l’esport i l’activitat física. Per això, compten amb unes instal·lacions de referència. A l’INEFC Barcelona hi ha diferents aules per a la formació acadèmica teòrica i diversos espais per a la formació pràctica: dos pavellons de grans dimensions on es poden practicar tot tipus d’esports, una zona especialitzada per a la pràctica de la gimnàstica artística, un camp de futbol 11, un camp de gespa poliesportiu, una espai per a l’atletisme, un camp de vòlei-platja, i un camp exterior poliesportiu. El director de l’INEFC, Jordi Solà, assegura que “gràcies a la tasca de l’INEFC, a Catalunya hi ha els millors entrendors del món“.

Comparteix aquest contingut