El Port Olímpic

BCN'92: Port Olímpic

Consolidat com a àrea emblemàtica de Barcelona amb 740 amarradors i 85 establiments comercials, el port esportiu Port Olímpic de Barcelona va ser construït amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i es va inaugurar un any abans. En un principi però, no estava previst que el Port Olímpic fos l’escenari de les proves de vela durant els jocs com finalment va succeïr. “La disciplina de vela no estava previst fer-la a Barcelona. Es parlava de Palma de Mallorca, de Palamós, però al final Barcelona va apostar per tenir la vela, i a més amb un fet important, i és que era la primera vegada que es feia davant de la vila olímpica”, explica Joan Guitart, director del Port Olímpic.

De la mateixa manera que es va consolidar durant els Jocs, sent la seu olímpica que més medalles espanyoles va veure amb un total de cinc, actualment també és un espai de la ciutat consolidat. De fet, durant l’any, unes mil persones treballen al Port Olímpic, que està obert als veïns i veïnes de la ciutat. També compta amb una zona d’oci amb restaurants i diferents establiments i està situat en una zona privilegiada de la ciutat.

Una fàbrica de navegants

Dins del Port Olímpic hi ha el Centre Municipal de Vela, una de les grans herències dels Jocs i que “és una fàbrica de fer futurs navegants”, explica Guitart, que també recalca que “és un dels llocs a nivell mundial on es fa més labor de la vela lleugera”. I és que, sense anar més lluny, l’Institut Barcelona Esports hi col·labora durant l’any per apropar la vela a les escoles amb activitats setmanals per a alumnes de totes les edats.

Comparteix aquest contingut