dc., 12/04/2017 - 15:01

Institut Barcelona Esports

Un Cobi fet amb 6.000 claus de la Vila Olímpica

JocsBCN92. En Jordi Suari va soldar més de 6.000 claus dels apartaments dels esportistes olímpics i paralímpics als Jocs per fer una estàtua del Cobi de Mariscal.

Barcelona '92 quedarà en la memòria de moltes barcelonines i de molts barcelonins com l'any en què la ciutat va obrir-se al mar, l'any d'en Cobi i la Petra, l'any dels Jocs Olímpics i Paralímpics de la ciutat.

Durant més de dos mesos, l’estiu de l’any 1992, en Jordi Suari va ser la persona encarregada del manteniment dels panys i les claus que obrien els pisos de la Vila Olímpica, quan pensa en aquell temps no pot deixar d’emocionar-se recordant el paper clau que hi van tenir totes les voluntàries i els voluntaris que van ajudar-lo a fer que tot funcionés bé.

La seva història és com la de moltes altres persones que van participar directament o indirectament en els Jocs. En Jordi va tenir els mateixos sentiments, les mateixes sensacions i la mateixa il·lusió que les corredores, els jugadors de bàsquet, tots els equips d’atletes i el voluntariat que va participar en aquesta cita esportiva d’abast mundial.

Un cop finalitzats els Jocs en Jordi Suari va demanar a l’organització si podia quedar-se amb les més de 70.000 claus que obrien les portes de la Vila Olímpica que lentament s’anava convertint en un nou barri de la ciutat, de les quals va poder recopilar-ne 37.000 claus. Va ser aleshores quan va decidir fer una maqueta d’aquell nou barri que havia nascut fruit del nomenament de la ciutat com a seu olímpica i paralímpica. D’aquella maqueta només en queda el record i poc després, en Jordi va decidir fer servir les claus que li quedaven per donar forma a un Cobi de més de 2 metres d’alt que exhibeix orgullós a l’aparador de la seva botiga al carrer Sant Antoni Maria Claret 223.

A més, aquesta escultura sortirà per primer cop de l’aparador de J.Suari i s’exposarà en una festa que es farà el 23 d’abril al passeig Maragall amb el carrer Trinxant en la qual l’Eix Maragall ha organitzat una caminada “olímpica” des de la seu del Districte d’Horta – Guinardó.

Comparteix aquest contingut