dl., 10/07/2017 - 15:23

Institut Barcelona Esports

L'Agència Estatal de Meteorologia celebra 25 anys de suport als Jocs Olímpics de Barcelona '92

Barcelona '92. L'Agència Estatal de Meteorologia va crear un pla específic de suport als Jocs Olímpics de Barcelona '92. El dimecres 12 de juliol se celebra un acte per commemorar els 25 anys de la col·laboració.

Els actes de commemoració pel 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 no s’aturen. El dimecres 12 de juliol, la delegació territorial de Catalunya de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), ha celebrat els 25 anys del suport de meteorològic a les olimpíades de l’any 92. Aquesta celebració s’ha amb un acte al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona.

En l’acte de celebració hi han participat diferents experts i meteoròlegs que van formar part de l’equip humà de suport meteorològic als Jocs Olímpics de Barcelona, així com diferents personalitats de la política i l’esport. En aquest sentit, no hi ha faltat el Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, que ha volgut remarcar el caràcter d’agraïment d’aquest acte.

De fet, uns anys abans de les Olimpíades, el 1989, l’Institut Nacional de Meteorologia (INM), va acabar el pla d’Assistència Meteorològica, que contemplava la creació del Centre Meteorològic Olímpic. L’objectiu era generar un pla per tenir cert control de diferents competicions envers el clima que havia de fer mentre se celebraven les competicions. En aquest sentit es va vigilar amb lupa el temps que havia de fer a la ciutat durant els dies de la competició.

Per tal de controlar el temps i el clima que feia a totes les seus, es van instal·lar estacions meteorològiques a cadascuna d’elles. Podeu consultar el temps que va fer a Barcelona durant els jocs aquí.

Comparteix aquest contingut