dt., 04/07/2017 - 16:18

Institut Barcelona Esports

Barcelona celebrarà amb una gran festa ciutadana el 25è aniversari dels Jocs del 92

Festes. La festa se celebrarà el 25 de juliol, just el dia en què va 25 anys es van inaugurar els Jocs, i la plaça de Catalunya serà en l'epicentre amb vàries activitats commemoratives.

El 4 de juliol s’ha presentat el programa d’actes previst per la festa ciutadana commemorativa del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona ’92. David Escudé, comissionat d’Esports, ha explicat el contingut de la festa i ha destacat el fet de convertir la pl. de Catalunya “en el cor d’una festa popular i commemorativa de la fita olímpica, en clau d’homenatge als ciutadans i ciutadanes que també van contribuir a l’èxit de Barcelona 92”.

La festa tindrà l’epicentre a la plaça de Catalunya i com elements més simbòlics un recorregut per relleus de la torxa i bandera olímpiques, amb Juan Antonio San Epifanio “Epi” i Teresa Perales com a últims rellevistes; l’encesa simbòlica del peveter a pl. Catalunya, a càrrec d’Antonio Rebollo; l’encesa del peveter de l’Estadi Olímpic; i l’actuació musical del grup Los Manolos, també a la pl. de Catalunya.

Prèviament, el Palauet Albéniz serà l’escenari d’un acte institucional de reconeixement als atletes olímpics i paralímpics de Barcelona ’92, amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i els presidents dels Comitès Olímpics i Paralímpics Internacionals, Thomas Bach i sir Philippe Craven, respectivament, entre altres representants institucionals i esportius.

Des de l’inici del programa commemoratiu, al mes de febrer, s’han celebrat prop de 50 actes vinculats a recordar i celebrar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92.

Consulta el programa d’actes de la Festa del 25 de juliol

 

Comparteix aquest contingut