dj., 28/09/2017 - 09:21

Institut Barcelona Esports

Barcelona, capital mundial de l'hípica

Hípica. Del 28 de setembre a l'1 d'octubre, Barcelona es converteix en la capital mundial de l’hípica amb la celebració del 106è Concurs de Salts Internacional.

Del 28 de setembre a l’1 d’octubre, Barcelona es converteix en la capital mundial de l’hípica amb la celebració del 106è Concurs de Salts Internacional. Per cinquè any consecutiu, el CSIO Barcelona acollirà la gran final mundial – Longines FEI Nations Cup™, l’esdeveniment hípic més important del calendari eqüestre internacional.

Al llarg de quatre jornades,  la pista olímpica del Reial Club de Polo Barcelona és l’escenari d’un total de nou competicions amb la participació de les amazones i genets més destacats del panorama eqüestre internacional. Sis proves són de caràcter individual, mentre que les tres restants formen part de la Final de la Copa de Nacions.

Longines FEI Nations Cup™

A la Longines FEI Nations Cup™ Jumping Final hi accedeixen un total de 18 equips procedents de les diferents lligues mundials: 9 d’Europa, 2 de Nord i Centre Amèrica, Sud-amèrica, Orient Mitjà i Àsia i 1 d’Àfrica. La Final consta de tres proves: els 8 primers classificats a la competició inicial passen a la gran final, mentre que  els 10 equips restants competeixen a la Longines FEI Nations Cup™ Jumping Final – Challenge Cup, prèvia a la Gran Final del dissabte.

‘L’Eixample’

Un altre dels aspectes a destacar de l’acte ha estat la presentació de ‘L’Eixample’, el projecte guanyador de la 3a edició del concurs de disseny ‘Un salt per a la Ciutat’, organitzat per la Barcelona Equestrian Challenge. Aquesta acció té com a objectiu continuar reforçant el vincle existent entre la centenaria competició esportiva i Barcelona, així com la promoció internacional de la ciutat.

El projecte ha estat dissenyat per dos joves dissenyadores, estudiants de l’escola Massana Centre d’Art i Disseny de Barcelona: Maica Avenido i Jialen Yangji. ‘L’Eixample’, un mur elaborat en fusta de color blanc que representa l’esquema del característic barri dissenyat per Ildefons Cerdà. Els genets del CSIO Barcelona hauran de saltar aquest original obstacleque formarà part dels recorreguts de l’esdeveniment.

Comparteix aquest contingut