dt., 19/09/2017 - 09:20

Institut Barcelona Esports

Aula d'Història dels Jocs Paralímpics

Esdeveniments. El 21 de setembre, se celebra al Museu Olímpic i de l'Esport una taula rodona per tractar la importància que van tenir els Jocs Paralímpics tant a nivell esportiu com social.

Els Jocs Paralímpics de Barcelona ’92 es van celebrar del 3 al 14 de setembre d’aquell mateix any i es van convertir en tot un èxit per la gran organització que va fer el COOB que va voler invertir en el paralimpisme com mai abans s’havia fet.

Enmig de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de la ciutat, el Centre d’Estudis Olímpics Joan Antoni Samaranch, que analitza aspecte concrets de l’olimpisme, ha organitzat una taula rodona per parlar de l’impacte sociocultural i esportiu que van tenir els Jocs Paralímpics a nivell internacional i nacional. Uns Jocs que van destacar per estar integrats en el mateix comitè organitzador que els Jocs Olímpics i per la seva clara definició com a una competició esportiva d’alt nivell destinada a un públic plural.

Així doncs, el 21 de setembre a les 19h se celebra al Museu Olímpic i de l’Esport l’Aula d’Història ‘Barcelona ’92: un abans i un després per al moviment paralímpic’. L’acte comptarà amb la participació de Manuel Fonseca, director d’Esports COOB ’92; Silvia Vives, nedadora paralímpica a Barcelona ’92; Alberto Jofre, director gerent del Comité Paralímpic Espanyol; i Joan F. Coll, director de la divisió de Paralímpics del COOB ’92.

Comparteix aquest contingut