Destaquem

 • El Pavelló de la Mar Bella, 25 anys després

  Actualment anomenat Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, aquesta instal·lació esportiva va ser seu olímpica de bàdminton i seu paralímpica de boccia fa 25 anys, durant els Jocs de Barcelona '92.

  Avui és l'equipament de referència de l'esport escolar a la ciutat, seu del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona i on cada setmana s'hi desenvolupen desenes d'activitats esportives, habitualment dirigides a infants.

  http://img.youtube.com/vi/a6sPFLdTl0U/0.jpg a6sPFLdTl0U
 • Barcelona '92 entra a les escoles i els instituts

   "El joc dels Jocs" ja està en marxa! Més de 2.000 alumnes d'escoles i instituts de Barcelona fan activitats relacionades amb la història, els valors, els esports i la ciutat que va ser la seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics el 1992. "El joc dels Jocs" és un conjunt de setze reptes dissenyats durant quatre mesos per diferents mestres i professors.

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/920162-27-j.jpg
 • Entrevista a Rafa Seguí, fotògraf dels Jocs

  Rafael Seguí va ser cap de fotografia del Diari i la Revista oficials dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. L'entrevistem per conèixer com va viure els Jocs de Barcelona '92.

  Durant els Jocs es van formar tres equips de fotografia per a poder cobrir tot l’esdeveniment de la millor manera i ell s’encarregava específicament de gesitonar els fotògrafs que nodrien d’imatges el Diari i la Revista oficials.

  "Barcelona '92 va ser el més gran que li pot passar a un professional de la fotografia", afirma Seguí.

  http://img.youtube.com/vi/4C7eo5Cpwgc/0.jpg 4C7eo5Cpwgc
 • Nous audiovisuals al Museu Olímpic

  Coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92, el comissionat d’Esports, David Escudé ha inaugurat els nous espais i els nous audiovisuals del Museu Olímpic i de l’Esport.

  En primer lloc, s’han renovat els audiovisuals que concentren les imatges més impactants de l’esport i que es troben situats a la rampa de la planta baixa. En segon lloc, a la segona planta s’han creat tres espais nous: l’espai del motor, dedicat a les diverses modalitats d’aquesta disciplina; l’espai de fotografia Barcelona '92, commemorant els jocs d’ara fa vint-i-cinc anys; i l’espai de l’esport en imatges, en col·laboració amb el certament bianual FotoSport.

  http://img.youtube.com/vi/s1QAc6u_iSQ/0.jpg s1QAc6u_iSQ
 • Dones: 'reines', 'princeses' i 'sirenes' de l'esport?

  El paper de la dona en la pràctica esportiva, la sexualització de la figura femenina, l'ús de la dona com un objecte sexual i la manca d'informació sobre l'esport femení als mitjans han estat el centre de la 2a conferència del cicle 'Ciutat i olimpisme', dedicada a la 'Dona, esport i mitjans de comunicació', en la qual hi participaran dones relacionades amb el món de l'esport i els mitjans de comunicació per tal d'oferir una mirada crítica constructiva de la situació. A més, podeu recuperar la conferència en línia

   

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/van_langen_800m_ned.jpg
 • L'INEFC, 25 anys després

  L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) té actualment dues seus, una a Barcelona i una altra a Lleida. La seu de Barcelona està situada a Montjuïc, i es va construïr en el marc de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. Va ser obra de l'arquitecta Ricard Bofill i es va inaugurar l'any 1991. Durant els jocs, va ser seu olímpica de les competicions de lluita lliure i grecoromana, i durant la celebració dels jocs paralímpics s'hi van celebrar les proves d'esgrima en cadira de rodes i de judo.

   

  http://img.youtube.com/vi/f3hkXaH97PM/0.jpg f3hkXaH97PM
 • III ) Quines són les sensacions prèvies a la Zurich Marató de Barcelona?

  Després de conèixer la Mariona Blasi i com afronta la prova, o quin ha estat el procés d'entrenament, volem saber quines sensacions té de cara al diumenge, 12 de març, dia de la 39a edició de la Zurich Marató de Barcelona. En aquest tercer i últim reportatge, la clau és conèixer com es viuen els dies i els moments previs al gran dia. Nervis? Calma? Tot a punt!

  http://img.youtube.com/vi/nNkNsXbIzZ8/0.jpg nNkNsXbIzZ8
 • II ) Com és el procés de preparació de la Zurich Marató de Barcelona?

  En aquest segon reportatge, la Mariona Blasi ens explica com és el procés d'entrenaments per algú no professional i com es concilia amb la vida laboral i familiar.

  La Zurich Marató de Barcelona, que arriba aquest diumenge, 12 de març, aplegarà milers de corredors i corredores que porten molts mesos preparant-se per al gran dia!

  Si encara no coneixes la Mariona Blasi, no et perdis el 1r reportatge: Com afrontar i per què fer la Zurich Marató de Barcelona?

   

  http://img.youtube.com/vi/wS5Dlx9z5a0/0.jpg wS5Dlx9z5a0
 • I ) Com afrontar la Zurich Marató de Barcelona?

  Coneixem la Mariona Blasi, una apassionada de l'esport que amb 44 anys busca acabar la seva tercera Zurich Marató de Barcelona. A través de diferents reportatges que publicarem en els propers dies coneixerem tot allò relacionat amb ella i la marató, el procés d'entrenament i la conciliació laboral i familiar i com viu els moments previs.

  En aquest primer capítol, ens centrem en la Mariona i el repte d'afrontar una marató. A través del seu testimoni volem apropar-nos als milers de corredors i corredores amaters que diumenge, 12 de març, sortiran des de l'avinguda de la Reina Maria Cristina disposats a complir el repte de córrer 42km.

  http://img.youtube.com/vi/rCsvvPVXuec/0.jpg rCsvvPVXuec
 • Presentació de la 39a Zurich Marató de Barcelona

  El comissionat d’Esports, David Escudé, ha presentat aquest matí la Zurich Marató Barcelona 2017.

  L'acte ha tingut sis grans protagonistes, els medallistes olímpics de la marató de Barcelona '92, ja que enguany la Zurich Marató de Barcelona és un dels grans actes de commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de l'any 1992.

  Pel que fa les novetats de la cursa, més de 20.000 atletes participaran en aquesta nova edició de la prova, el 50% dels quals seran estrangers. També s'assoleix el 20% de dones, per tant, més de 4.000 dones, xifra rècord, prendran la sortida el diumenge, 12 de març.

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/img-20170309-wa0000.jpg
 • Celebrem el Dia Internacional de les Dones!

  Recordem algunes de les dones olímpiques de Barcelona '92! Especialment Hassiba Boulmerka, campiona olímpica de 1.500 metres que va desafiar el masclisme de bona part del seu país, Algèria, fet que li va suposar amenaces per part de grups activistes islàmics.

  Malgrat tot, sempre ha tingut un paper cabdal en la lluita per l'igualtat de les dones especialment en l'esport, fet que li va suposar guanyar el Premi Príncep d'Asturies l'any 1995.

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/17211960_1597649560264915_3499729898257872089_o_0.jpg
 • El Pau Negre, 25 anys després

  L’actual Complex Esportiu Municipal Pau Negre, inaugurat l’any 1975 amb el nom de Camp del Cinquantenari en homenatge al 50è aniversari de la Federació Catalana d’Hoquei, és avui en dia un equipament amb l'hoquei i l'atletisme com a grans protagonistes.

  L'any 1992, durant els Jocs Olímpics va ser el punt de sortida i arribada del cros, inclòs en la prova de Pentatló modern. Durant els Jocs Paralímpics va ser la seu de la competició de futbol 7.

  http://img.youtube.com/vi/APOYO4keub4/0.jpg APOYO4keub4
 • Les Piscines Picornell, 25 anys després

  Fa 25 anys les Piscines Picornell van ser seu dels Jocs de Barcelona '92. Avui, són un Centre Esportiu Municipal obert a la ciutadania.

  Actualment, les instal·lacions tenen dues piscines olímpiques, una de salts, una salta de fitness de 700 metres quadrats, un espai de crossfit, sales d'activitats dirigides, un espai de wellness i tres pistes de pàdel.

  Les Piscines Picornell es van rehabilitar per als Jocs, i van ser seu olímpica de natació, waterpolo, sincronitzada i pentatló; i seu paralímpica de natació.

  http://img.youtube.com/vi/DluNArmki48/0.jpg DluNArmki48
 • Comença el cicle 'Ciutat i olimpisme'

  Dimecres, 8 de febrer, a El Born Centre de Cultura i Memòria, ha començat el cicle de cinc conferències "Ciutat i olimpisme" amb la conferència "Els Jocs entre bastidors", en què diferents ponents van reflexionar sobre el paper que va tenir el Centre Municipal d'Operacions durant els Jocs, des d'on es gestionaven les emergències que sorgien durant l'esdeveniment. També van ser protagonistes de la xerrada el pla d'extensió de l'educació física, la Treva de Sarajevo, les instal·lacions olímpiques i el canvi de visió que hi va haver a la ciutat després dels Jocs.

  Un altre dels aspectes claus de la conferència va ser la presentació d'una reedició de la revista "La Municipal", que inclou una mostra dels articles publicats entre 1990 i 1994 vinculats amb els Jocs.

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/1a_conferencia5.jpg
 • Presentació del 25è aniversari de Barcelona '92

  L’Ajuntament de Barcelona ha presentat en un acte, al Saló de Cent, el programa commemoratiu per celebrar els 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92 amb la presència de les màximes autoritats de l’esport català i espanyol.

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/inici_25_anys_bcn92_0.jpg
 • Barcelona '92 celebra el 25è aniversari

  La ciutat està preparada per commemorar un dels moments més importants de la seva història: la celebració dels XXV Jocs Olímpics d'Estiu de l'any '92. La fita va suposar un punt d'inflexió per a la ciutat, que es va projectar al futur i al món. Per aquest motiu, en un acte al Saló de Cent i amb la presència de les màximes autoritats de l'esport de Catalunya i Espanya, l'Ajuntament dóna el tret de sortida oficial a la celebració d'aquest any commemoratiu en què recordem un dels episodis més importants de l'esport d'aquest país.

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/bcn-92.2.jpg
 • L'encesa del peveter, un dels moments dels jocs

  Antonio Rebollo, amb l'arc a les mans, esperava que arribés el foc de la torxa de mans del jugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio, conegut com Epi i últim relleu de la torxa olímpica en els Jocs de Barcelona '92. En aquest moment, l'arquer va encendre la fletxa i tot l'estadi, ple a vessar, es va quedar en silenci. Rebollo va disparar la fletxa cap a la part més alta de l'estadi, just on estava el peveter. Després d'uns instants d'incertesa, el peveter es va encendre i els XXV Jocs Olímpics d'Estiu van quedar oficialment inaugurats. Tot un èxit!

  http://lameva.barcelona.cat/25anysolimpica/sites/default/files/videos.jpg

Actualitat

dv., 03/03/2017 - 13:42

"Els joc dels jocs" apropa Barcelona'92 a les escoles

Educació. El 6 de març s'ha iniciat aquesta iniciativa amb el lliurament del material didàctic a través del qual els centres educatius participaran en la commemoració dels 25 anys de Barcelona '92.

dl., 13/03/2017 - 15:56

La 2a conferència 'Ciutat i olimpisme' debat sobre el paper de la dona en els mitjans de comunicació

Conferències. Han participat dones relacionades amb el món de l'esport i els mitjans de comunicació per tal d'oferir una mirada crítica, però constructiva de la situació.

dj., 16/03/2017 - 10:26

L'INEFC, 25 anys després

Equipaments. Actualment, l'INEFC, que va ser seu olímpica i paralímpica durant els Jocs de Barcelona '92, és el centre de referència de formació superior relacionat amb l'activitat física i l'esport.


Recordem els Jocs!

Fa 25 anys Barcelona va viure un dels moments més importants de la seva història recent amb la celebració dels Jocs de Barcelona 1992. Enguany, volem recordar els Jocs com un esdeveniment que va projectar la ciutat al futur i al món com a gran ciutat esportiva i com a model de societat cívica.

Estadi Olímpic_agenda

Consulta tot el programa d’actes i activitats previstes per l’Ajuntament de Barcelona per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpic i Paralímpics del ’92 i mantenir viu el record dels jocs.

Michael Jordan _històries olímpiques

Durant els Jocs de Barcelona 92 van succeïr un bon nombre d’anècdotes. Algunes van ser petites històries que es van convertir en moments icònics. Altres, grans moments que van marcar un abans i un després.

Epi i Rebollo cerimònia obertura

Reviu els millors moments dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. Cerimònies, gestes esportives, i tot allò relacionat amb un esdeveniment que va fer vibrar la ciutat de Barcelona fa 25 anys.

Els Jocs Olímpics en el Flickr de BCN Esports

Latest uploaded, most relevant Flickr fotografies tagged 25bcn92 per Tots_Som_Sport

dc., 08/03/2017 - 01:35 - H. BOULMERKA(ALG)dc., 08/03/2017 - 01:35 - H. BOULMERKKALdt., 31/01/2017 - 18:13 - G.DEVERS 1dc., 08/03/2017 - 01:35 - F_E_JO_YA_DI_045_08_15_00dc., 08/03/2017 - 01:35 - FINAL MARATÓN DONESdl., 30/01/2017 - 12:54 - F_E_JO_TE_DI_050_08_14_00dc., 08/03/2017 - 01:35 - Sincronitzadadc., 08/03/2017 - 01:35 - tir olímpicdc., 08/03/2017 - 01:35 - tir olímpicdl., 30/01/2017 - 12:54 - Carolina Pascualdl., 30/01/2017 - 12:54 - gimnàstica artísticadl., 30/01/2017 - 12:53 - bàdmintondg., 29/01/2017 - 20:58 - ATLETA REFLEXIONANDOdc., 08/03/2017 - 01:35 - EQUIP USA FEMdl., 30/01/2017 - 13:00 - Miriam Blascodl., 30/01/2017 - 13:00 - Almudena Muñozdl., 30/01/2017 - 13:01 - handboldl., 30/01/2017 - 13:01 - handboldl., 30/01/2017 - 13:01 - voluntàriadl., 30/01/2017 - 13:00 - Atletismedt., 31/01/2017 - 18:48 - VAN LANGEN (800m NED)dl., 13/02/2017 - 18:58 - MARATÓ 92-3Fdc., 08/03/2017 - 01:35 - J.GUNELL (GBR)dc., 08/03/2017 - 01:35 - H. HENKELdc., 08/03/2017 - 01:35 - MARATÓ 92-1 F
25 out of 310 on Flickr